Két európai bírósági döntés alapján újra kell vizsgálni minden devizahiteles tartozását

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul hozzon igazságos döntést az ügyben, és számoltassanak újra minden devizahitelt, amit tisztességtelen módon kényszerítettek a hitelfelvevőkre a bankok. A kormány és a törvényhozás első feladata, hogy amíg nem születik az ügyben döntés, függesszék fel a devizahiteles kilakoltatásokat.

Az LMP szerint az Európai Bíróság két döntése alapján újra kell vizsgálni minden devizahiteles tartozását, és a kormánynak végre igazságot kell tennie a devizahiteleknél történt visszaélések ügyében.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az Európai Bíróság március 14-én ismételten egy olyan döntést hozott, ami egyértelműen mutatja, hogy a magyar kormány hibásan, az európai uniós joggal ellentétesen kísérelte megoldani a devizahitel problémát.

Az ügyben született 2015-ös törvények a bankok érdekeit képviselték és egy nagyon szűk rétegnek biztosítottak lehetőséget elfogadható módon kiszállni a hitelproblémából.

A mostani és a múlt év szeptemberi bírósági döntések alapján a magyar kormánynak és a törvényhozásnak feladata és kötelezettsége van ebben a kérdésben.