Miért a német gyárosok profitját képviseli Kósa Lajos, miért nem a magyar dolgozókat?

Csárdi Antal csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fideszes Szathmáry Kristóf és Kósa Lajos olyan módosító indítványt nyújtott be a munka törvénykönyvéhez, ami évi 250 óráról 400 órára emelné az elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékét. Ezzel a lépéssel bújtatva bevezetnék a heti hatnapos munkahetet.

A javaslat azt mutatja, hogy a két fideszes képviselő szembefordul a választóival és a multinacionális cégek profitszerző képességét növeli a munkavállalók kiszolgáltatottságának árán. Európai uniós összehasonlításban már most is a magyar munkavállalók dolgoznak a legtöbbet, miközben a magas munkaterheléshez méltatlanul alacsony fizetések társulnak. Az LMP szerint a kormány számára a multinacionális cégek profitja fontosabb a munkavállalók érdekeinél.

A tervezett módosítás rövid időn belül a második bizonyíték arra, hogy a magyar kormány kritikátlanul a multik profitját képviseli Magyarország jövője és a magyar dolgozók helyett. Emlékezetes, hogy Szijjártó Péter két hónapja leszögezte: a német autógyárak érdeke fontosabb, mint a klímaváltozás elleni küzdelem. Akkor, amikor a klímaváltozást már mindannyian a bőrünkön érezzük, a novemberi 20 fokkal, a Duna kiszáradásával, az Alföld kiszáradásával, a poloskainvázióval, a minden korábbinál erősebb viharokkal.