A kormány a járványhelyzet, vagy még inkább a 2019-es elvesztett önkormányzati választások óta mást sem tesz, mint hogy az önkormányzatok sarcolja. Elvonja a forrásaikat és többlet feladatokat ró rájuk, lebegteti az iparűzési adó befagyasztását, amivel több, mint 800 milliárd forintot vonna ki a rendszerből.

Ebben a helyzetben jelentette be a Pénzügyminisztérium, hogy a kormány megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket.

A kormány a források elvonásával teljesen ellehetetleníti az önkormányzatokat – az ellenzékieket és a kormánypártiakat egyaránt. Az ország teljes lakosságán bosszút áll, hiszen az önkormányzatok nem önmagukért, hanem a helyben lakókért, értünk, mindenkiért dolgoznak – üzemeltetik a településeket, a tömegközlekedést, az óvodákat, bölcsődéket, a közvilágítást.  Az önkormányzatok teszik a dolgukat a járvánnyal az első vonalban küzdve.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy inkább az elvont forrásokat pótolja vissza, hogy az önkormányzatok ne kényszerüljenek adóemelésre.

Ha egyetért velünk, írja alá petíciónkat!