Látogass el az elovalasztas.hu oldalra és kattints a „Szavazz ONLINE”
gombra, ahol el tudod végezni az előregisztrációt.

1. lépés

Készíts elő egy kameraképes eszközt (laptop, tablet, okostelefon), illetve a lakcímkártyád és valamelyik fényképes igazolványodat (személyi, útlevél, jogosítvány)

2. lépés

Olvasd el az Értéknyilatkozatot és regisztrálj az adataid beírásával.

3. lépés

Ha van szabad videós operátor, végezd el a videós azonosítást vagy foglalj időpontot egy későbbi videós azonosításhoz. Ha későbbi időpontot adtál meg, akkor a lefoglalt időpontban kattints majd a kiküldött linkre, így rögtön összekötünk az operátorral.

Operátorunk kérni fogja, hogy mutasd fel azokat az igazolványokat, amiket megadtál a regisztráció során, ezért ezek legyenek kéznél.

4. lépés

A videóazonosítás után küldünk neked egy linket, ezzel tudod majd leadni voksodat a szavazási időszak alatt, szeptember 20-28. között.

Ha neked is fontos a Zöld fordulat Magyarországon, válaszd a Zöld jelölteket: Karácsony Gergelyt miniszterelnöknek, az LMP-s jelölteket és az LMP által támogatott jelölteket képviselőknek.

NE FELEDD,

AZ LMP A ZÖLD GARANCIA!

Ismerd meg a jelöltjeinket!

Gyakran Ismételt Kérdések

Ha 2022-es választások előtt töltöd be a 18. életévedet, akkor itt az idő, hogy végre Te is beleszólj a politikába. Nincs más dolgod, mint az online vagy a személyes szavazáshoz kitölteni ezt az írásos szülői hozzájárulást és bemutatni a szavazóbiztosnak. Akkor is szavazhatsz, ha az online videóazonosításban az egyik szülő is részt vesz veled.

Senki sem szeretné, hogy az előválasztáson bármilyen választási csalás legyen, és mások adataival éljenek vissza. Ezért a megadott adataidat pont ugyanúgy fogjuk ellenőrizni, ahogy az országgyűlési választáson is történik. Online ezt videó beszélgetésben tudjuk megoldani.

Ha nem ellenőrizzük a szavazási jogosultságot, nem tudjuk megakadályozni a választási csalásokat. Az adatokat megfelelően fogjuk kezelni, ahogy az adatkezelési feltételekben is le van írva.

Már említettük, hogy az előválasztás tisztaságát csak akkor tudjuk szavatolni, ha ellenőrizzük a választási jogosultságot. Ezt úgy tudjuk megoldani a leghatékonyabban, ha Te magad mutatod meg a választási biztosnak az igazolványaidat, aki ezek után meg tudja állapítani a hitelességet. Pontosan úgy történik, ahogy az országgyűlési választásokon is szokott, csak otthonról is megteheted.

Igyekeztünk a lehető leghosszabb fogadási időt biztosítani, de a szavazóbiztosoknak is kell néha pihenniük. 🙂 Foglalj már előre időpontot (szeptember 13-tól) és biztosan találsz neked megfelelőt.

Nem kötelező saját eszközt használni, kérd kölcsön a szomszédtól, egy baráttól vagy családtagodtól és azon is elvégezheted a harmadik ponttól. Az első két lépéshez nem szükséges a kamera.
Ha ez sem jelent számodra megoldást, nézd meg itt, hogy indul-e a körzetedben LMP-s jelölt és jelezd nálunk, hogy segítség kell a szavazáshoz!