Interjút adott Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja, ahol hosszasan beszélt az akkumulátorgyárak szükségszerűségéről. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint az Audi először érdeklődjön a magyar emberek véleményéről, mielőtt akkumulátorgyárat építene.

Les Zoltán olyan rendkívül fontos kérdéseket nem érintett interjújában, hogy Győrben például a 400 hektáros ipari park bővítés miatt nem marad termőföld. Arról sem beszélt, hogyan használják el az akkugyárak a vizeinket, és arról sem, hogy az óriási energiaigényeket fosszilis energiákból fogják biztosítani és ehhez milyen 100 milliárdos fejlesztések kellenek, amit a magyar emberek adóforintjaiból finanszíroz a kormány.

Az Audi járműgyártásért felelős igazgatósági tagja arról pedig nem kapott kérdést az Index újságírójától, mit gondol arról, hogy ahol akkugyárakat terveznek, ott a helyi emberek döntő többsége utasítja el a beruházást. Emiatt arról sem szólt egy szót sem, hogy a demokráciát csorbítva a kormány folyamatosan akadályozza a népszavazások kiírását akkugyár ügyben.

LMP Sajtó