A Centenáriumi park szimbolizálja az ország és Budapest összetartozását, ezért az LMP abban bízik, hogy jövőre, Budapest létrejöttének 150. évfordulójára a terület visszakapja régi pompáját.

A Centenáriumi parkot Budapest egyesítésének 100. évfordulójára hozták létre. Célja az volt, hogy Magyarország minden része megmutassa magát, ezért a megyék ajándékoztak bele egy rájuk jellemző térművészeti alkotást: különböző domborművek, szobrok, csobogók, szökőkutak, lugasok és különleges növények kerültek ide.

A műemléki védettségű park egyedi térművészeti alkotásokat tartalmaz, azonban nincs igazi gazdája, ezért állapota jelentősen leromlott. A Tegyünk együtt az élhető Népligetért civil csoporttal együtt számos fórumon kezdeményeztük a helyreállítását, de sajnos eddig sem Kőbánya, sem a Főváros, sem az Országgyűlés nem segített. Jelenleg a civilek és a FŐKERT együtt gondozzák, különböző takarító és kertészeti akciók keretében.

Az LMP arra kéri a döntéshozókat, hogy teremtsék meg a feltételeit annak, hogy Budapest 150. születésnapjára a Centenáriumi park visszakaphassa régi fényét.

Bakos Bernadett,
az LMP országgyűlési képviselője