Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy a kormánynak továbbra sincsenek érdemi zöld megoldási javaslatai az energiaválság kezelésére, a pedagógusok drámai helyzetére, a legrászorultabbak támogatására, és a valódi köztehetviselésre.

Az LMP álláspontja szerint amennyiben Gulyás Gergely miniszter a szombati kormányinfóján valóban segíteni szeretett volna, azonnali hatállyal megemeli és inflációkövetővé teszi a pedagógusok bérét, hiszen a pályaelhagyók aránya a szektor teljes összeomlásához vezet. Amennyiben a kormány zöld megoldást akart volna az enegriaválágra, bevezeti a havi 5000 forintos, országosan érvényes klímabérletet, mellyel az energiafelhasználásunk és függésünk drasztikusan csökkenthető lenne, illetve a szociális alapú rezsitámogatást biztosít azoknak, akik önhibájukon kívül nem tudták ingatlanjaikat energetikailag korszerűsíteni. Az LMP szerint ezekre a forrást a TAO kulcsok igazságos módosításával lehet megteremteni, hiszen a nagyvállalatoknak is ki kell venniük a részüket a közteherviselésből.

Az LMP minden válságkezelő javaslata az országgyűlés elé kerül az őszi ülésszakban, követeljük a kormánytól, hogy fogadja el ezeket.

Dr. Schmuck Erzsébet és Ungár Péter,
az LMP társelnökei