Az LMP meggyőződése, hogy Steinmetz Ádám, a Jobbik jelöltje le fogja győzni a fideszes aspiránst a jövő évi országgyűlési választáson, ezért Magyarország Zöld Pártja őt támogatja az ellenzéki előválasztáson Somogy megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében.

Az LMP tisztában van azzal, hogy a Fidesz által torzított választási rendszer miatt a 2022-es országgyűlési választáson egy ellenzéki jelöltnek kell kiállnia a kormánypárti jelölttel szemben. Az ellenzéki előválasztás a legjobb módja annak, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb jelöltet, aki rajta lesz a szavazólapon.

Az LMP Somogy megye 3. számú választókörzetében Steinmetz Ádámot támogatja az előválasztáson, mert ő a legalkalmasabb ellenzéki jelölt arra, hogy legyőzze a Fideszt. Steinmetz Ádám egész életútjával bizonyította, hogy helye van a NER-t leváltó új országgyűlésben. Sportolóként, olimpiai bajnokként és a jelenlegi ciklusban országgyűlési képviselőként is példamutató teljesítményt nyújtott. Tisztessége megkérdőjelezhetetlen, az LMP jó szívvel ajánlja a választóknak az előválasztáson, és a majdani országgyűlési választáson egyaránt.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei