Az LMP listás jelöltjei

1. Ungár Péter

Ungár Péter vagyok, 1991-ben születtem Budapesten. A Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd az Edinburgh-i Egyetemen tanultam, ezt követően a Közép-Európai Egyetemen végeztem földrajz, illetve környezettudomány és környezetpolitika szakon. Jelenleg az ELTE földrajztudományi doktori iskola doktorandusza vagyok. Anyagi hátteremre nem lehetőségként, hanem felelőségként tekintek: tehetős emberként kötelességemnek érzem azért dolgozni, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb, európaibb ország legyen. Le kell számolnunk az elmúlt harminc év kudarcos politikájával, meg kell védenünk az ország függetlenségét, és meg kell állítani a társadalom szétszakadását. 2010-ben lettem a A Lehet Más a Politika aktivistája, a pártba 2013-ban léptem be. Később az LMP nemzetközi titkára lettem, majd beválasztottak az Európai Zöld Párt elnökségébe. 2016-2018 között tagja voltam az LMP Országos Elnökségének.

2. Kanász-Nagy Máté

Kanász-Nagy Máté vagyok, 1986-ban születtem Budapesten, az ELTE-n végeztem szociálpolitikusként 2010-ben. Különböző szakmai projektek mellett 2011-től az LMP frakciónál dolgoztam tanácsadóként. 2015-től ifjúsági szakszóvivő, 2017-től szóvivő vagyok, 2018 májusában pedig az Országos Elnökség titkárává választott a párt kongresszusa. Már a szociálpolitika szakot is azért választottam, mert felháborítottak a társadalmi igazságtalanságok. Ezen akarok változtatni, nemcsak a háttérből, hanem a frontvonalból is. 2010 óta vagyok aktív párttag, több választáson is indultam jelöltként lakóhelyemen, Újpesten. Alapítója voltam az ifjúsági szervezetnek, dolgozom a párt szakpolitikai műhelyében és oktatáspolitikai kabinetjében. 2019 októbere óta Újpest alpolgármestere vagyok.

3. Dr. Keresztes László Lóránt

Dr. Keresztes László Lóránt vagyok, 1975-ben születtem. Pécsett élek feleségemmel, és két gyermekemmel. Okleveles közgazdász vagyok. Évekig dolgoztam programozóként, térinformatikusként és projekt koordinátorként. A PTE-n földtudományok tudományterületen szereztem PhD-fokozatot. Levelezős doktoranduszként elsősorban közlekedésföldrajzi, településföldrajzi, munkaerő-piaci kérdésekkel foglalkoztam. 2009-ben aktivistaként támogattam a frissen megalakult Lehet Más a Politika pártot, 2010-ben tagként is csatlakoztam. 2010-ben és 2014-ben Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőjévé választották, mindkét ciklusban a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság tagjaként dolgoztam. 2015-től 2018-ig az EU Régiók Bizottságának rendes tagja voltam, ahol a gazdaságpolitika (ECON) és a természeti erőforrások (NAT) szakbizottságokban dolgoztam.

4. Bakos Bernadett

Bakos Bernadett vagyok, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője. Azt képviselem, hogy Magyarországon radikális zöldfordulatra van szükség, azonban arra is, hogy a társadalomban lévő egyenlőtlenségeket és feszültségeket megszüntessük. Mindenkinek joga van az egészséges és teljes élethez. Ma a problémáink jelentős részét a gazdasági növekedés embert és környezetet nem kímélő hajhászása okozza. A kormányváltást követően igazságos és zöld Magyarországért fogok dolgozni.

5. Ferenczi István

Ferenczi István vagyok, az LMP alapító tagja, kispesti önkormányzati képviselő, a zöldpárt budapesti elnöke. Húsz éve tevékenykedem civil és politikai pályán az élhető környezet és a társadalmi béke megóvásáért és helyreállításáért. Eredeti végzettségem pedagógus: az oktatás, az ismeretterjesztés, a szemléletformálás, a fejlesztés és a közösségépítés áthatja politikai munkámat is. A kerékpározás szerelmese vagyok.

6. Tetlák Örs

Tetlák Örs vagyok, az LMP Pest-Délnyugat területi szervezet elnöke és 2020 óta az Országos Elnökség tagja. A hétköznapokban Érd alpolgármestere, civilben pedig nemzetközi kapcsolatok szakértő. Az előválasztáson tisztán, egyedül, egyetlen “szövetségesünk”, vagy miniszterelnök-jelölt támogatása nélkül 21 százalékot értem el és meggyőződésem, hogy Érden és környékén ezzel vált teljessé, hogy a zöld ügyek iránt valóban elkötelezettek az LMP vezetésével váltak önálló és megkerülhetetlen politikai erővé. Azért szeretnék a parlamentbe kerülni, hogy a számomra legfontosabb ügyekre (illegális hulladék, veszélyes üzemek, korrupció és rossz kormányzás) megoldást találjunk, igazságos és gondoskodó, valódi köztársaságot hozzunk létre. Zöld, humanista (lokál)patrióta lévén képviselőként sem tudnék másként működni, mint ahogy azt ma városvezetőként teszem: a NER kíméletlen ellenfeleként elkötelezetten a következő generációkért.

7. Szendefy Mária

Szendefy Mária vagyok, jelenleg Somogy megyei elnökként képviselem az LMP politikáját helyben és országosan. Közel öt éve politizálok az LMP-ben. Kiemelt politikai projektem a Balaton természeti értékeinek megóvása és a helyi közösségek érdekeinek megvédése. 2019 június – 2020 március között az LMP országos elnökségének tagja voltam. Képviselői mandátum esetén folytatnám a  Balaton és más nagy tavak zöld politikai szemléletű szabályozási környezetének kidolgozását valamint szeretném hangsúlyosan megjeleníteni a harmadik utas ökopolitikai gondolkodást a közéletben.

8. Tóth Áron

Tóth Áron vagyok, 27 éves politológus, végzős közgazdász hallgató, Az LMP Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnöke. A zöld, fejlődő és élhető Szolnokért dolgozom. Hiszek benne, hogy fiatalságom, munkabírásom és tapasztalatom az ország szolgálatába állíthatom. „Magyarországnak szociális demokráciára van szüksége, amely bebizonyítja, hogy lehetséges több embernek esélyt adni, lehetséges több emberen segíteni, lehet olyan országot építeni, ahol a jobb élet nem kevesek privilégiuma.„

9. Kendernay János

Kendernay János vagyok, korábban az LMP Európa-politikai szakszóvivője, illetve a párt korábbi társelnöke voltam. Nemzetközi kapcsolatokkal és európai együttműködéssel foglalkozom három évtizede, húsz évig magyar, egy évtizedig európai uniós diplomataként dolgoztam. Több országban éltem, ahol tanulmányokat folytattam,, kutattam és dolgoztam. Külhoni magyarként szembesültem azzal, mit jelent beteg szülőktől, barátoktól távol lenni. Büszke vagyok mozaik családja tagjaira, ahogy mentett négylábú társaikra is.

10. Bruder Márton

Bruder Márton vagyok, az LMP tagja, a törökbálinti Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság alelnöke. Sokrétű tapasztalattal rendelkező agrár, illetve környezetvédelmi szakembernek tartom magam. Nem csak szakmám, de hobbim is az agrárium. Széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkezem, mind a mezőgazdaság, mind a környezetvédelem területén. Gyakorló ökogazdaként hitelesen képviselem az alkalmazkodni képes, egészséges és tápláló élelmet, valamint megélhetést kínáló gazdálkodás vízióját.

11. Hanák Gábor

12. Kis-Szeniczey Kálmán

13. Szabó-Kellner Katalin

14. dr. Kóbor József

15. Lengyel Szilvia

16. Kukorelly Endre

17. Heltai László

18. Hohn Krisztina

19. Bana Tibor

20. Burján Ferenc

21. Szabolcs Dorottya

22. Perneczky László

23. dr. Szabó András

24. Andrasek Mónika

25. Doszpoly Botond

26. Jenei Ferenc

27. Németh Ákos

28. Kiss Márta

29. Mizsei László

30. Kovács László

31. Tóth Csaba

32. Fehér Zsuzsanna

33. Fakli István

34. Bajkó-Sokoray István

35. Meleg Dániel

36. dr. Dobos Enikő

37. dr. Pápai László

38. Szoboszlay György Csaba

39. Turcsán Szabolcs

40. Pipicz Veronika

41. Majoros imre

42. D’Elia Viktor

43. Bálint Gergely

44. Bódi Attila

45. Marton Béla

46. Murguly Mátyás

47. Mendreczky Károly

48. Práczki Péter

49. Gálffy Áron

50. Görög Zsolt

51. Császár Simon Gergely

52. Haladi-Bús Balázs

53. Muratidisz Thomasz

54. Erdei Sándor

55. Sipos Mihály