Schmuck Erzsébet beszéde az LMP európai parlamenti választás programbemutatóján

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke arról beszélt a programbemutató eseményünkön, hogy nemcsak azt szeretné, ha az LMP a június 9-i választáson megugraná az ötszázalékos küszöböt az LMP, hanem ennél többet: ha mindenki alaposan végig gondolná milyen politikára és milyen parlamenti képviselőkre van szükség az Európai Parlamentben.

A zöld politika erősítésére és sokkal több zöld politikusra van szükség – jelentette ki, hangsúlyozva: nem hunyhatják be szemüket az éghajlatváltozás okozta súlyos következmények előtt. Schmuck Erzsébet azt ígérte, ha bizalmat kap, az LMP európai parlamenti képviselőjeként Brüsszelben olyan jogszabályi környezet kialakításáért fog küzdeni, ami biztosítja az éghajlatváltozás megfékezését, a zöld felületek megóvását, az élelmiszerbiztonságot, a vizek mennyiségének és minőségének megőrzését, az élhető környezetet.

Kiemelte: a zöld politika nem egyenlő a környezetpolitikával, előbbi összefüggésekben gondolkodik, amelynek célja az emberek jóléte. A gazdaság ennek eszköze és nem célja, a környezet pedig a feltételeket biztosítja – mondta.

A június 9-i választáson egyetlen zöld lista lesz, az LMP-Magyarország Zöld Pártjáé – jelezte, és ennek támogatását kérte a szavazóktól.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!