Számoljuk fel az illegális akkuhulladék-lerakatokat!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja országos akkuhulladék-figyelő programot indít, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes akkumulátor halmok mindenfelé.

Technológiai fejletlenség miatt nagyon sok selejtes akkumulátor keletkezik. A hírek szerint a komáromi SK-nál 30 százalékos volt a selejtráta, a próbaüzem alatt pedig még magasabb. Hasonló számokról hallani a többi akkugyár esetében is.

Szinte el sem lehet képzelni, mi vár Magyarországra, milyen környezeti terhelést kellene elviselnünk, ha a kormány tényleg akkugyarmatot csinál hazánkból. Arról nem is beszélve, hogy a Magyarországon összerakott akkumulátorokat szintén Magyarországon kell szétszerelni, ha azoknak lejár a szavatosságuk.

Most kell észnél lennünk, és figyelnünk, mert a kormány egyértelmű szándéka az, hogy Magyarországot méreglerakattá silányítsa.

Ezért minden hazáját szerető magyar polgárt arra kérünk, hogy figyeljen környezetére, és ha bárhol a településén, vagy a közelében észrevesz akkuipari hulladékot, akkor azt jelezze az akkuhulladék figyelő rendszerben és az LMP – Magyarország Zöld Pártja minden eszközt bevetve megszabadítja a települést a mérgező hulladéktól.