Országos elnökség

Az LMP – Magyarország Zöld Pártjának vezetését a 7 tagú elnökség látja el.

facebook | instagram | email

Az elnökség tagjai:

Schmuck Erzsébet társelnök

Nagykátán születtem, közgazdasági diplomám megszerzése után pályám korai szakaszán kezdtem el környezet- és természetvédelemmel foglalkozni. Segédkeztem a hazai zöld civil társadalom létrehozásában, alapító tagja voltam a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ), melynek 2002-ig az elnökeként dolgoztam. A 90-es évek elején kapcsolódtam be a hazai és nemzetközi környezetpolitikai és a fenntarthatósággal foglalkozó globális szakmai és együttműködési folyamatokba. 2004 és 2008 között a Magyar Természetvédők Szövetségének társelnöke lettem. 2008 augusztusában az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsának a létrehozásán dolgoztam, melynek titkára lettem 2010-ig. 2011-től részben civil ügyekkel, részben zöld politikával foglalkoztam. 2011 augusztusától 2014 tavaszáig Róna Péterrel közösen láttuk el az Ökopolisz Alapítvány társelnöki feladatait. 2014-től az LMP országgyűlési képviselője vagyok. Jelenleg az LMP javaslatára az Országgyűlés Fenntartható fejlődés Bizottságának az elnöki posztját látom el.

facebook |  email

Kanász-Nagy Máté
társelnök

1986-ban születtem Budapesten, az ELTE-n végeztem szociálpolitikusként 2010-ben. Különböző szakmai projektek mellett 2011-től az LMP frakciónál dolgoztam tanácsadóként. 2015-től ifjúsági szakszóvivő, 2017-től szóvivő vagyok, 2018 májusában pedig az Országos Elnökség titkárává választott a párt kongresszusa. Már a szociálpolitika szakot is azért választottam, mert felháborítottak a társadalmi igazságtalanságok. Ezen akarok változtatni, nemcsak a háttérből, hanem a frontvonalból is. 2010 óta vagyok aktív párttag, több választáson is indultam jelöltként lakóhelyemen, Újpesten. Alapítója voltam az ifjúsági szervezetnek, dolgozom a párt szakpolitikai műhelyében és oktatáspolitikai kabinetjében. 2019 októbere óta Újpest alpolgármestere vagyok.

facebook |  email

Ungár Péter
titkár

1991-ben születtem Budapesten. A Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd az Edinburgh-i Egyetemen tanultam, ezt követően a Közép-Európai Egyetemen végeztem földrajz, illetve környezettudomány és környezetpolitika szakon. Jelenleg az ELTE földrajztudományi doktori iskola doktorandusza vagyok. Anyagi hátteremre nem lehetőségként, hanem felelőségként tekintek: tehetős emberként kötelességemnek érzem azért dolgozni, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb, európaibb ország legyen. Le kell számolnunk az elmúlt harminc év kudarcos politikájával, meg kell védenünk az ország függetlenségét, és meg kell állítani a társadalom szétszakadását. 2010-ben lettem a A Lehet Más a Politika aktivistája, a pártba 2013-ban léptem be. Később az LMP nemzetközi titkára lettem, majd beválasztottak az Európai Zöld Párt elnökségébe. 2016-2018 között tagja voltam az LMP Országos Elnökségének.

email | facebook

Lengyel Szilvia

Gazdasági agrármérnök, jogi szakokleveles környezetvédelmi szakember, mérnöktanár, az LMP alapítója vagyok.

2008 és 2017 között több alkalommal az Országos Választmány, és az Országos Elnökség tagja, 2012-től a ciklus végéig a párt országgyűlési képviselője voltam. 2014-2017 között vidékfejlesztési szakszóvivőként szakpolitikai munkát végeztem. 2014-2019 között a Pest Megyei Közgyűlés tagja voltam, 2015 januárjától pedig az LMP alapítványának, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának társelnöki tisztét töltöm be. 2020 augusztusa óta az Országos Elnökség általános tagjaként tevékenykedem. 1990 óta Gödöllőn élek, családos vagyok két gyermekkel.

facebook | email

Hanák Gábor

Budapesten születtem 1986-ban, de gyerekkorom egy jelentős részét Németországban töltöttem, így kétnyelvű nevelésben részesültem. Egy informatikai cég folyamatmenedzsereként dolgozom, valamint egy labdarúgóklubnál voltam tolmács és sajtómunkatárs. Tizenöt éve vagyok aktív a magyar nyelvű Wikipédia közösségében, 2008 és 2012 között a Wikimédia Magyarország Egyesület elnökségében is részt vettem. Az LMP-nek 2011 óta vagyok tagja, több ciklusban voltam a zuglói területi szervezet elnöksége, valamint az Országos Politikai Tanács elnökségének tagja. Emellett a párt Európa-műhelyének vezetésével is megbíztak. A párt kongresszusa 2019 júliusában az Országos Elnökség tagjává választott.

facebook | email

Keresztes László Lóránt

1975-ben születtem. Pécsett élek feleségemmel, és két gyermekemmel. Okleveles közgazdász vagyok. Évekig dolgoztam programozóként, térinformatikusként és projekt koordinátorként. A PTE-n földtudományok tudományterületen szereztem PhD-fokozatot. Leve

lezős doktoranduszként elsősorban közlekedésföldrajzi, településföldrajzi, munkaerő-piaci kérdésekkel foglalkoztam. 2009-ben

aktivistaként támogattam a frissen megalakult Lehet Más a Politika pártot, 2010-ben tagként is csatlakoztam. 2010-ben és 2014-ben Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőjévé választották, mindkét ciklusban a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság tagjaként dolgoztam. 2015-től 2018-ig az EU Régiók Bizottságának rendes tagja voltam, ahol a gazdaságpolitika (ECON) és a természeti erőforrások (NAT) szakbizottságokban dolgoztam.

facebook | email

Tetlák Örs

2019 októberében Érden a 7. számú választókerületben egyéni mandátumot nyertem így képviselőként és alpolgármesterként is dolgozok az érdi lakosokért. Vállalkozóként menedzsment szolgáltatásokat nyújtottam és előtte vezetőként dolgoztam a területen. Első diplomámat a József Attila Tudományegyetemen szereztem később a tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetemen folytattam, ahol jelenleg PhD hallgatóként veszek részt a képzésben a nemzetközi kapcsolatok területén. Az LMP kongresszusa 2020. augusztusában az Országos Elnökség általános tagjává választott.