Országos elnökség

Az LMP – Magyarország Zöld Pártjának vezetését a 7 tagú elnökség látja el.

Az elnökség tagjai:

Schmuck Erzsébet – társelnök

facebookemail

Nagykátán születtem, közgazdasági diplomám megszerzése után pályám korai szakaszán kezdtem el környezet- és természetvédelemmel foglalkozni. Segédkeztem a hazai zöld civil társadalom létrehozásában, alapító tagja voltam a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ), melynek 2002-ig az elnökeként dolgoztam. A 90-es évek elején kapcsolódtam be a hazai és nemzetközi környezetpolitikai és a fenntarthatósággal foglalkozó globális szakmai és együttműködési folyamatokba. 2004 és 2008 között a Magyar Természetvédők Szövetségének társelnöke lettem. 2008 augusztusában az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsának a létrehozásán dolgoztam, melynek titkára lettem 2010-ig. 2011-től részben civil ügyekkel, részben zöld politikával foglalkoztam. 2011 augusztusától 2014 tavaszáig Róna Péterrel közösen láttuk el az Ökopolisz Alapítvány társelnöki feladatait. 2014-től 2022-ig két cikluson keresztül voltam az LMP országgyűlési képviselője.

Ungár Péter – társelnök

facebook | email

1991-ben születtem Budapesten. A Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd az Edinburgh-i Egyetemen tanultam, ezt követően a Közép-Európai Egyetemen végeztem földrajz, illetve környezettudomány és környezetpolitika szakon. Jelenleg az ELTE földrajztudományi doktori iskola doktorandusza vagyok. Anyagi hátteremre nem lehetőségként, hanem felelőségként tekintek: tehetős emberként kötelességemnek érzem azért dolgozni, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb, európaibb ország legyen. Le kell számolnunk az elmúlt harminc év kudarcos politikájával, meg kell védenünk az ország függetlenségét, és meg kell állítani a társadalom szétszakadását. 2010-ben lettem a A Lehet Más a Politika aktivistája, a pártba 2013-ban léptem be. Később az LMP nemzetközi titkára lettem, majd beválasztottak az Európai Zöld Párt elnökségébe. 2016-2018 között tagja voltam az LMP Országos Elnökségének.

Angyal Károly Tibor – titkár

facebook |  email

Pécsen születtem 1976-ban, életem jelentős részét ott töltöttem. 1999-óta vállalkozóként a versenyszférában dolgoztam. Legfontosabb feladatomnak a közösségi érdekek képviseletét tartom. Hiszek a bázisdemokráciában, mely az igazságosság, a részvétel és a fenntarthatóság alapértékeire épül. Tudom, hogy Lehet Más a Politika, de ezért nekünk is még rengeteget kell dolgoznunk. Hiszek az elvégzett munka erejében, a megoldott feladatok utáni eredményekben, melyek lehetővé teszik a politikai megújulást, mely folyamatok a későbbiekben az ország felvirágoztatásához is hozzájárulnak.

Az LMP-n belül bejártam a ranglétrát, a kopogtatócédula gyűjtésén keresztül a pártigazgató tisztségig. A 2014-es választásokon az országos kampánycsapat tagja voltam. Képviselői státuszt kaptam 2014 októberétől a Baranya Megyei Önkormányzatban.

Kanász-Nagy Máté

facebook | email

Három éves kora óta él Újpesten. 2010-ben végzett szociálpolitikusként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2010 óta aktív párttag a LMP-ben. 2011-től dolgozik az LMP frakciójánál tanácsadóként. 2015-től az LMP ifjúsági szakszóvivője, majd 2017-től szóvivője. 2018 májusában az LMP székesfehérvári kongresszusa az LMP Országos Elnökségének titkárává választotta.

Több önkormányzati választáson indult Újpesten. 2014 novemberében az LMP őt indította az újpesti időközi országgyűlési választáson. A 2018-as magyarországi országgyűlési választáson az LMP képviselőjelöltje a Budapest 11. OEVK-ben és az országos lista 8. helyén. A 2019-es önkormányzati választásokon Budapest 04. kerületének egyéni önkormányzati képviselője lett, majd Újpest népjóléti ügyekért felelős alpolgármesterré választotta meg a testületi többség.

2020. augusztus 30-án az LMP L. Kongresszusa az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnökévé választotta.

Kreitler-Sas Máté

facebook | email

Kreitler-Sas Máténak hívnak, 36 éves vagyok.
Születésem óta Újbudán élek. Itt jártam iskolába, itt volt az első munkahelyem, itt indítottam a vállalkozásomat, és itt szembesültem először az országunkat és a kerületünket sújtó problémákkal.
A 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék képviselőjelöltjeként indulok a 4-es választókörzetben, mely a Kosztolányi Dezső tér környékét foglalja magában.

2019. október 13-a óta önkormányzati képviselőként, illetve a Környezet- és Klímavédelmi Bizottság elnökeként dolgozom Újbudáért és az itt élőkért.

Tetlák Örs

facebook | email

Budapesten születtem, de életem jelentősebb részét vidéken, kevés kivételtől eltekintve a Duna mentén éltem le. Sorrendben munkaügyi kapcsolatok szakértő, EU szakértő, államigazgatási és nemzetközi kapcsolatok szakértő diplomákat szereztem. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudományi Doktori Iskolájának hallgatójaként dolgozok a disszertációmon. 2019 óta Érd alpolgármestere és a város egyéni mandátumot szerzett önkormányzati képviselője vagyok. 2020 augusztusában a kongresszus az Országos Elnökség általános tagjává választott, majd két évvel később újra bizalmat kaptam a tagságtól.

Alpolgármesterként egyebek mellett a szociális ügyek, a klímavédelem, a hulladékgazdálkodás és a felszíni vizek tartoznak a hatáskörömbe, az elnökség tagjaként pedig elsősorban önkormányzati és nemzetközi ügyekkel foglalkozom.