Horváth Gábor azonnali hatállyal mondjon le!

Horváth Gábor fideszes szombathelyi önkormányzati képviselő nemrég a Facebookon osztotta meg a pedofilsegéd K. Endre levelét. Horváth olyan kommenteket fűzött a a poszthoz, hogy “Magyarországon jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás”. Amikor pedig az egyik hozzászóló arra emlékeztette, hogy a bicskei gyermekotthonban történtek miatt az egyik áldozat öngyilkos lett, Horváth gúnyosan egy nevető fejet tett a kommentre.

Amikor aztán az ügyet a sajtó megírta a fideszes képviselő – igen csak bátor módon – törölte a bejegyzését, így próbálva meg nem történtté tenni a dolgot.

Bár a Fidesz folyamatosan azt hangoztatja, hogy náluk mindennek van következménye, Horváth annak ellenére nem mondott le mandátumáról, hogy a legutóbbi szombathelyi közgyűlésen több képviselőtársa is lemondásra szólította fel. Sőt, a testület elfogadott egy gyermekvédelmi határozatot amely többek között azt tartalmazza, hogy:
“(…)A közgyűlés elfogadhatatlannak tartja a bűnös tettek lekicsinylését, a bűnösök mentegetését, felmentését, vagy az elkövetett cselekmények súlyának csökkentését. Akik ebben közreműködnek, ebben részt vesznek ugyanúgy bűnösök, számukra sincs kegyelem, tettükkel méltatlanná válnak a közéleti szereplésre.”

A határozatot a helyi Fidesz, Horváth Gáborral együtt, megszavazta, Horváth mégsem tartja magára kötelező jellegűnek.

Aláírásommal követelem, hogy Horváth Gábor mondjon le mandátumáról!