Legyen sétálóutca a Pozsonyi útból!

A Pozsonyi út kerületünk egyik leghangulatosabb utcája így is, de képzeljük el, milyen lehetőségek rejlenének benne, ha modern, 21. századi módon alakulna át mindannyiunk megelégedésére. Képzeljük el, hogy a Pozsonyi út némi átalakítással Újlipótváros központi részévé válik, ahol jó lenni, ahol jó találkozni ismerőseinkkel.

Ehhez az kell, hogy a Pozsonyi út átminősítésre kerüljön pihenőövezetté, ahol a troliközlekedés megmarad, de a forgalom jelentősen csillapítva lenne. Az autók nem az utcán parkolnának, hanem az önkormányzat által biztosított, újonnan kialakított parkolóházak pakolóhelyein a Pozsonyi út 200 méteres közelében. A felszabaduló területeket zöldítjük, fásított sétányok, szabadtéri közösségi terek, parkok lennének kialakítva pihenőkkel, valamint vendéglátó és szolgáltató helyiségek új teraszokkal a meglévő nyitvatartási rendelet megtartásával. Kedvenceinkre is gondolunk, új kutyafuttatókat alakítanánk ki, padokkal felszerelve, vízvételi lehetőséggel.

„A város lakói megérdemlik, hogy vonzó környezetben, széles, fásított járdákon, rendezett üzletportálok mellett sétáljanak és vásároljanak.” – Vitézy Dávid

Aláírásommal támogatom, hogy legyen sétálóutca a Pozsonyi útból!