Csatlakozz az LMP Pest vármegyei csapatához!

Kedves Pest vármegyei szomszédunk,

reméljük, nem bánod, hogy ezen az oldalon  nem választási ígéretekkel fogsz találkozni – épp elég légvár épül mesés ígéretekből szerte az országban a választási kampány alatt. Mi, zöldek, másokkal szemben nem ígérjük, hogy az önkormányzati választásokon kormányt váltunk, ahogy azt sem, hogy valamelyik olajállam fővárosának egy szeletét építjük fel a lakhelyed közelében.

Szerintünk a hitelesség és a megbízhatóság fontos értékek. Ezért olyan ügyekről beszélünk, amelyeket eddig is képviseltünk, és a Pest vármegyei közgyűlésben is dolgozni akarunk értük. Ilyen ügyek az akkumulátoripar terjeszkedése, erdőink, vizeink tisztasága, a közösségi közlekedés. A zöld gondolkodás alapja, hogy problémáinkat rendszerben szemléljük. Vác és Cegléd ugyanannak a közlekedési rendszernek a része, Göd és Fót ugyanannak a kizsákmányoló gazdasági rendszernek a kárvallottja, és az utánunk jövő generációk ugyanazt az ökológiai rendszert öröklik tőlünk, amelyet ma tönkreteszünk.

Mi, zöldek, helyi, regionális és országos szinten is ezek megoldásán dolgozunk. Valódi sikereket viszont csak a Te segítségeddel tudunk elérni. Ha támogatni szeretnéd a zöldeket Pest vármegyében, csatlakozz a csapatunkhoz!

Jó okod van a Zöldeket választani!

1. Sok LMP-s szavazat = kevés akkumulátorgyár 

Az LMP civil szövetségeseivel együtt tesz és tenni is fog a veszélyes akkumulátoripari üzemek féktelen beözönlése ellen. Ott vagyunk Sóskúton, Gödön, Fóton, Szigetszentmiklóson és minden olyan felelőtlen és veszélyes beruházásnál, ahol a hatalom helyiek akaratát semmibe veszi. Minden lehetséges szinten, így a vármegyei közgyűlésben is küzdeni fogunk az akkuipar terjeszkedésével járó a környezeti károk enyhítéséért, a helyi közösségek autonómiájáért és az érintett dolgozók érdekérvényesítéséért. Mi a jövő Magyarországát nem nagy gazdaságok és multik kiszolgálójaként és olcsó munkaerőtartalékaként képzeljük el, hanem egy olyan helyként, ahol a zöld mobilitás szigorú szabályozással, közösségi alapon és értékes munkahelyeket teremtve tud kibontakozni.

2. Tiszta erdőket, tiszta vizeket!

Az Orbán-rendszer a helyi jogkörök elvonásával leépítette a környezetvédelem intézményrendszerét. Mi egy 10 pontból álló csomagot állítottunk össze, amellyel megtisztíanánk erdőinket a lerakott hulladéktól és vizeinket a szennyeződésekől. A települési jogkörök rendezése, az állami források biztosítása, magas büntetési tételek bevezetése révén elérhető, hogy ne folyjon többé szennyvíz a Ráckevei-Dunába és eltűnjön a szemét Dány határából. Az egyébként dicséretes alkalmi szemétszedő akciók helyett csak egy ilyen átfogó szemléletváltással élhetünk végre tiszta, zöld és egészséges környezetben.

3. Gördülékeny közösségi közlekedést!

Pest vármegye híd- és kapuszerepet tölt be a tágabb közlekedési infrastruktúrában. Tőlünk érkezik meg az utazó a fővárosba, illetve rajtunk halad át, ha Debrecenből Szombathelyre, vagy épp Belgrádból Varsóba tart. Helyiként mi leggyakrabban Budapest megközelítésének nehézségével szembesülünk: ott, ahol nincs kötöttpályás kapcsolat, sokszor a dugóban állunk, ahol pedig van, általában nem elég sűrűek a járatok. A mi célunk, hogy egy integrált, hatékony közlekedési hálózatot hozzunk létre a főváros és a vármegye közlekedési rendszerei között. Ennek része a menetrendek összehangolása, zöld ráhordó buszjáratok kialakítása, a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése és a közlekedésbiztonság javítása.

4. Átláthatóságot az EU-s pályázatokban!

Tudtad, hogy sok EU-s pályázat elbírálásában vesz rész a vármegyei önkormányzat? Nem a te hibád, ha nem. Mi gondoskodni fogunk róla, hogy a pályázati források elosztása követhető legyen, és minden elköltött forint a vármegyei közösség hasznát szolgálja.