18 ezer 500 milliárd forint elköltése nem lehet a Fidesz magánügye

Schmuck Erzsébet társelnök szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a forrás felhasználása nem lehet a Fidesz magánügye, nem dönthet arról egyszemélyben Orbán Viktor miniszterelnök. Az LMP politikai vitanap megtartását kezdeményezi az Országgyűlésben a több ellenzéki párttal egyetértésben, hogy megvitassák a következő időszakban rendelkezésre álló Uniós források felhasználásával kapcsolatos kormányzati terveket.

Az elkövetkező Európa Uniós költségvetési ciklus idejére Magyarország 18 ezer 500 milliárd forint fejlesztési és válságkezelési forrást kap az Unióból. Ennek a hatalmas összegnek a felhasználása nem lehet a fidesz magánügye! Ezt a forrást fel lehet használni az oktatás fejlesztésére, a digitalizációra, a társadalmi kohézió növelésére és más fontos feladatokra, viszont ebből több, mint 5 ezer milliárd forintot célzottan a zöld átállásra kell fordítani, ami együtt Magyarország fenntartható fejlődését szolgálhatja.

Soha nem állt rendelkezésre ekkora forrás a zöld energiák támogatására, a körkörös gazdaság kialakítására, klíma- és környezetvédelmi célokra. Soha nem volt még ekkora kerete a digitális gazdaság és oktatás fejlesztésének sem. Ebből a forrásból lehet az élhető jövőt megalapozni, hasznos, évtizedekre meghatározó fejlesztéseket véghez vinni, de óriási károkat is lehet okozni, ha ezt a forrást rosszul használja fel az ország.

Ez a forrás nem folyhat el korrupciós csatornákon, nem szolgálhatja néhány ember vagy csoport gazdagodását. Ennek a forrásnak a felhasználása nem lehet a kormánypárt belügye, nem dönthet róla egy személyben Orbán Viktor.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!