2030-ig el kell érni az az üvegházhatású gázok kibocsátásának 65%-os csökkentését!

A nemzetközi klímaváltozási akciónapon Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke bejelentette, hogy a zöld párt újra benyújtja törvénymódosító javaslatát, mely szerint Magyarország vállalja, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását legalább 65%-kal csökkenti 2030-ig. Hazánk csak így járulhat hozzá érdemben a párizsi klímacélok eléréshez.
A nemzetközi klímaváltozási akciónapon arra hívjuk fel világszerte a figyelmet, hogy sürgős és radikális lépéseket kell tenni a klímaváltozás megfékezésére, különben elérhetetlen távolságba kerülnek a párizsi klímacélok.  Bár a pénteken a szokásos interjújában Orbán Viktor hosszan beszélt gyerekeink, unokáink érdekeiről, a Fidesz-kormány a következő generációk életével játszik.
A kormány érdemi lépéseket nem tesz, csak zöldre festi magát, hogy lehívhassa az európai uniós forrásokat. A kormány által 2030-ra vállalt 40%-os CO2-csökkentési cél szégyenteljesen szerény, a klímatudósok véleményével összhangban az LMP és az Európai Zöldek is azt követelik, hogy 2030-ra 65%-os CO2 csökkentést, 2040-re pedig a klímasemlegesség elérését kell célul kitűzni.
Ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja újra benyújtja erre vonatkozó törvénymódosító javaslatát.