A benzinársapka megszüntetése csak részmegoldás

Az LMP szerint a benzinársapka megszüntetése csak részmegoldás, valódi javulást a klímabérlet bevezetése és a zöld fordulat hozna.

Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, az ársapkás üzemanyag-árusítás oda vezetett, hogy Magyarországon az európai országok közül egyedüliként emelkedett az üzemanyag-fogyasztás tavalyhoz képest. A megnövekedett üzemanyag-fogyasztás pedig üzemanyaghiányt idézett elő.
A kormány az autózást támogatta a közösségi közlekedés helyett, és az elmúlt években elhanyagolta a városi közösségi közlekedés és a vasút fejlesztését is.
Az ellenzéki politikus szerint az benzinársapka megszüntetése csak részben oldja meg a helyzetet, hiszen a karácsonyi ünnepek alatt a családok utazni akarnak, a hirtelen áremelkedés pedig sokaknak jelent nagy terhet. Emellett az akadozó üzemanyag-ellátás helyreállításához is hosszabb időre van szükség.
Az LMP felszólítja a kormányt, hogy vezesse be a párt által hónapok óta javasolt, ötezer forintos, minden közlekedési eszközre érvényes klímabérlet, ha valóban orvosolni akarja a kialakult helyzetet.
A párt zöld fordulatot is sürget, arra szólítva a kormányt, hogy kezdje el a megújuló energia támogatását és a fosszilis energia kivezetését.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!