A bíróság kimondta: nem rágalmazás kritizálni a kispesti vagyonkezelést

Bakos Bernadettet, az LMP kőbányai önkormányzati képviselőjét Kránitz Krisztián, a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) volt vezérigazgatója jelentette fel, azonban a Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése szerint Bakos Bernadett nem követett el rágalmazást, ezért ellene az eljárást megszüntették.

Bakos Bernadett 2020. szeptember 2-án tartott sajtótájékoztatót tartott a VAMÜSZ előtt. Az eseményen a 2019-es elhíresült Lackner videóban csak Mr. 40%-ként említett Kránitz Krisztián lemondásáért indított helyi petíciót jelentették be.

A sajtótájékoztatón az LMP képviselője elmondta, hogy Kránitz Krisztián lemondását az indokolja, hogy az általa vezetett VAMÜSZ működése nem átlátható, nem gazdaságos és nem hatékony, mivel a vagyonkezelő struktúrájában szakmailag indokolatlan párhuzamosságok vannak. Továbbá Kránitz Krisztián neve sok-sok kispesti lakó és vállalkozó számára összenőtt a rossz vagyonkezelői gyakorlatokkal, és a vezérigazgató a vagyonának gyarapodásával kapcsolatban nem számolt el minden kétséget kizáróan.

Válaszul Kránitz Krisztián becsületsértésért feljelentette Bakos Bernadettet. A feljelentés célja az volt, hogy képviselőnket elhallgattassa, korlátozza politikai véleménynyilvánításhoz való jogában, ahelyett, hogy bizonyítaná, hogy a kispesti vagyonkezelés működése valóban kifogástalan.

Ferenczi István,
az LMP budapesti elnöke, kispesti önkormányzati képviselő

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!