A BKK ne zárt körben magyarázza a bizonyítványát!

A BKK vezetése és a főpolgármester zártkörű beszélgetés formájában igyekszik megmagyarázni 6-7 közlekedéssel foglalkozó újságírónak a járatcsökkentés indokait. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ezzel szemben azt várja el a BKK-tól, hogy ne magyarázkodjon, hanem egyszerűen vonja vissza járatritkításos döntéseit.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja mindemellett osztja Karácsony Gergely 2019-es gondolatait, miszerint: „a sajtó szabadsága és sokszínűsége nélkül nincsen demokrácia, hiszen az teszi lehetővé a hatalom elszámoltathatóságát és biztosítja azt, hogy az állampolgárok megismerjék a politikai szereplők egymással vitában álló álláspontjait és kiegyensúlyozott, sokszempontú tájékoztatást kapjanak a közügyekről. A Főváros a sajtó szabadságát és sokszínűségét egyebek mellett úgy tudja segíteni, ha saját kommunikációs és hirdetési tevékenységében szigorúan piaci alapon jár el, valamint ha következetesen érvényesíti az állampolgárok információhoz fűződő jogait és érdekeit.”

Az LMP továbbra is azt követeli Karácsony Gergelytől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a budapesti járatritkítási csomagját!

Gál József,
az LMP szóvivője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!