A bukott osztrák kancellárnak nem véletlenül tetszik az akkumulátoripari multik kiszolgálása

Egyáltalán nem meglepő, hogy Sebastian Kurz örömmel látná Magyarország akkumulátorgyarmatosítását, hiszen egy globális befektetőalap alkalmazottjaként pont az a dolga, hogy minden akadályt elhárítson a profitérdek útjából. Ezt a feladatát egyébként Esztergomban, az MCC közpénzből szervezett fesztiválján is kiválóan ellátta.
Sebastian Kurz, miután korrupciós és vesztegetési ügyeibe belebukott, egy globális befektetési alapnál helyezkedett el, évi 500.000 euróért. Munkaadója, a Thiel Capital az egyik legagresszívebb befektetési alap, melynek tulajdonosa szerint minden állami és közösségi szabályozást meg kell szüntetni, hogy azok ne akadályozzák a gazdaságot, a profitszerzést.

Nem véletlen tehát, ha Kurznak szimpatikus, ahogy a Fidesz-kormány kiszolgáltatja termőföldjeinket, vizünket, energiánkat és helyi közösségeinket a multinacionális cégek érdekeinek. Nem meglepő, ha szívét melengeti, hogy emellé egy kormány még 1000 milliárdokkal meg is támogatja a gyarmatosító cégeket, sőt az érdekükben leépíti, gyengíti a környezetvédelmi, munkaügyi, munka- és katasztrófavédelmi szabályozást és intézményeket.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint azonban ez ellentétes az ország érdekeivel és az lenne Ausztria esetén is, még ha az akkumulátorgyárak által kínált „üzleti modell” pont a korrupció miatt megbukott osztrák politikushoz hasonló karakterek számára is a legígéretesebb.

Tetlák Örs,
az LMP Országos Elnökségi tagja,
Érd alpolgármestere

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!