A fakitermeléssel kapcsolatos rendelet visszavonását sürgeti az LMP

A kormány azonnal vonja vissza a fakitermeléssel kapcsolatos rendeltét! – szorgalmazta Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke a párt Facebook-oldalán közzétett sajtótájékoztatóján pénteken.

Az ellenzéki politikus azt mondta, néhány hete jelent meg az erdőpusztítást is megengedő rendelet, ám a kormány azóta sincs tisztában az erdő fontosságával, azzal, hogy ez milyen jelentősen befolyásolja jövőnket, nem törődik az erdő immateriális fontosságával, és cinikusan átlép azokon, akiknek fontos az erdővédelem. Nem látja, hogy az erdőnek milyen jelentős szerepe van a hőháztartásban, a csapadék-visszatartásban és a csapadékképzésben – sorolta Schmuck Erzsébet.
Hozzátette: a kormány nem veszi komolyan azt, hogy ha erdeinket pusztítjuk, akkor az éghajlatváltozás tovább fog gyorsulni. Idén is megtapasztalhattuk, milyen hatással van ez nemcsak az életminőségre, de a gazdaságra is. Kelet- és Közép-Magyarországot nagyon komoly aszály sújtja, jelentős a terméskiesés, a búza 25 százaléka elveszett, és ha ilyen rendelteket hoz a kormány, akkor Magyarország még nagyobb része fog elsivatagosodni – mondta Schmuck Erzsébet.
Kijelentette, nem lehet megengedni, hogy vágáséletkor előtt erdőket vágjanak ki, a kormánynak éppen arra kellene törekednie, hogy minél nagyobbak legyenek tájhonos, természetes erdőink, mert csak ezek a klímavédő erdők.
Hozzátette: az LMP követeli a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza a fakivágással kapcsolatos rendeletét, nem elegendő miniszteri utasítás kibocsátása.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!