A Fidesz klímapolitikája hivatalosan is megbukott

Az Éghajlatváltozási Teljesítményindex szerint Magyarország teljesít legrosszabbul a klímapolitikában az egész Európai Unióban. Az LMP javaslatai elmozdítanák hazánkat a szégyenpadról. Itt az ideje tehát, hogy a kormány elfogadja az LMP előterjesztéseit a lakások energiakorszerűsítéséről, a megújuló energiák szélesebb körű használatáról vagy éppen a klímabérlet bevezetéséről.

A mérés azt a 64 országot vizsgálta, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának 92 százalékáért felelős. Magyarország az 53. lett a listán, az Európai Uniót tekintve pedig utolsó helyen vagyunk. 2014-ben még a 11-ik helyen álltunk, ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor kormányzása alig 8 év alatt az élről a sereghajtók közé züllesztette a magyar klímapolitikát.

Az LMP nem csodálkozik az elért borzalmas eredményen, hiszen a kormánynak semmilyen érzékenysége nincs a zöld ügyekre. Saját kútfőből csak a környezetszennyező luxusberuházásokra, a fák kivágására, a tavak körbebetonozására, a megújuló energiaforrások ellehetetlenítésére futja, miközben egyetlen egy zöld jobbító javaslatot sem hajlandó befogadni, jöjjön az az ellenzéki pártoktól vagy civilektől. Ráadásul a kormány nem áll meg az országhatárokon, Brüsszelben is tudatosan bojkottálja a zöld fordulatra vonatkozó elképzeléseket.

Dr. Schmuck Erzsébet és Ungár Péter,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!