A Fidesz nem igazán érti, mit jelent a népjóléti kifejezés

Az Országgyűlés Népjóléti bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti többség leszavazta az LMP-Magyarország Zöld Pártjának mind a négy határozati javaslatát, melyek azon magyar emberek életén segített volna, akiket a kormány eddig cserbenhagyott. Kiderült, a Fideszre továbbra sem számíthatunk, ezért 2022 tavaszán kormányváltás kell, hogy senki ne maradjon az út szélén.

Ungár Péter leszavazott javaslata megadná a szociális ellátásban dolgozó szakembereknek az egészségügyben már bejelentett 500 ezer forintos egyszeri rendkívüli juttatást, akik ugyanúgy a koronavírus elleni küzdelem első vonalában dolgoznak, a legelesettebbek életét mentve.

A bizottság szintén leszavazta Ungár Péter javaslatát, mely az ápolási díj összegét a mindenkori minimálbér szintjére emelné. Az idősek, magatehetetlen betegek gondozása olyan feladat, amihez szükség van az ápolásra szoruló személy családtagjainak közreműködésére is. Az anyagi megbecsülés mértékének növelésére, kiszámíthatóvá tételére ezen a területen különösen nagy szükség van.

Dr. Schmuck Erzsébet és Ungár Péter közös javaslata sem ment át a rugalmas korhatárral való nyugdíjba vonulásról, pedig az állam által meghatározott nyugdíjkorhatár előtti nyugdíjba vonulás lehetőségének megakadályozása sokakat nagyon nehéz helyzetbe hoz.

A kormánypárti többség szintén lesöpörte az asztalról Hohn Krisztina és Ungár Péter javaslatát, mely június 2-át a borderline személyiségzavarral küzdők napjává nyilvánítaná. A borderline személyiségzavar olyan mentális egészségi állapot, amely nem csak a betegségben szenvedő személyt érinti, hanem hatással van családtagjaira is. Kellő számú, felkészült szakember által biztosítani kell az összes érintett számára a terápiás és egyéb segítségnyújtás lehetőségét.

A jelenlegi kormány szociálisan érzéketlen, és nem számíthatnak rá a magyar emberek, ezért 2022-ben kormányváltás kell, hogy ki tudjuk igazítani a társadalmi igazságtalanságokat.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!