A Fidesz szavazza meg az EU-s természet-helyreállítási rendeletet!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a nagyüzemi agrárlobbi elvtelen támogatását! Képviselje végre a magyar gazdák és a magyar emberek érdekeit. Védje meg természeti értékeinket, termőföldjeinket, élelmiszertermelésünket! Ennek fontos lépéseként szavazza meg hétfőn a természet-helyreállítási rendeletet!

Az LMP megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy a magyar kormány a zárószavazáson nem fogja megszavazni az EU természet-helyreállítási rendeletét. A nagykövetek szerdai ülésén ugyanis átállt az ellenzők táborába, veszélybe sodorva ezzel az európai zöld fordulat sikerességét, a rendelet elfogadását. Vagyis miközben Orbán Viktor évértékelőjében képmutató módon zöld jövőt vizionál, kormánya az Európai Unióban természeti környezetünk, termőföldjeink, élelmiszer-biztonságunk megőrzése ellen szavazna.

Magyarország az előkészítő tárgyalások során, valamint az Európai Parlament legutóbbi ülésén is támogatta még a jogszabályt, azt a Fidesz EP-képviselői is megszavazták. Az LMP úgy gondolja, hogy a jogszabály végleges verziójára sajnos ismét jelentős befolyást gyakorolt a nagyüzemi agrárlobbi. Ennek hatására kikerültek nagyon fontos sarokszámok, vagy épp opcionálissá váltak a biodiverzitást segítő mezőgazdasági megoldások. De ennek ellenére mégis nagyon fontos a jogszabály elfogadása, mert akkor végre legalább elkezdődhetne egy európai szintű természet-helyreállítási folyamat.

Schmuck Erzsébet online sajtótájékoztatóját a témáról az alábbi linken tekinthetik meg:

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!