A Fidesz törvényellenesen használná ipari célokra a tatabányaiak ivóvízét

Az ellenzék szerint a Fidesz a jogszabályokat kijátszva használná fel a tatabányaiak ivóvízét a komáromi ipari park működtetéséhez – mondták a DK és az LMP politikusai vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Konczer Erik, a DK politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókörzetében hangsúlyozta, a kormányoldal Komárom város megnövekedett ivóvízigényére hivatkozva kívánja megcsapolni a tatai karsztvizeket, holott a valóságban a vízre a komáromi ipari parknak van szüksége és nem az ott élőknek.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, tarthatatlan, hogy a Fidesznek mindig csak akkor jut eszébe a természet, amikor pénzszerzési lehetőséget lát. Ez így volt a Balatonnál, a Fertő-tavi cölöpházaknál és Tatán is, az Öreg-tó mellé építeni tervezett „gigahotellal” is – mondta Konczer Erik.
Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje arra kérte a választókat, hogy támogassák az ellenzék jelöltjeit, amennyiben elkötelezettek az ivóvízforrások védelme iránt.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!