A Fidesz valódi válaszok helyett bullshit-generátorral alázza a pedagógusokat

A Fidesz közleményben reagált Csárdi Antal szavaira, de valódi válasz helyett ismét csak a propagandaminisztérium által megalkotott kommunikációs semmitmondásra futotta. Amikor ugyanis az LMP a közalkalmazotti bérek rendezését, majd inflációkövetővé tételét követeli, az nem azt jelenti, hogy a „baloldal a pedagógusokkal fizettetné meg a háború árát”, hanem az egyetlen logikus megoldási javaslatot kínálja.

Az LMP-s politikus keddi sajtótájékoztatóján nagyon helyesen kérte számon a kormányt, amiért Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter álláspontja szerint a jelenlegi inflációs helyzetben nem szabad béreket emelnie, és a kormánynak példát kell ebben mutatnia. Mindeközben a közalkalmazottak bére a legalacsonyabb, a válság legnagyobb áldozata pedig az oktatás lett. Jelenleg ugyanis nem az a kérdés, hogy a közalkalmazottak többet költenek-e, hanem az, hogy tudnak-e vacsorát venni a családjuknak a hónap végén.

Az évente beígért 10 százalékos pedagógus béremelés a jelenlegi inflációs ráta mellett 0 százalékos valódi fizetésemelést jelent a tanároknak. Ez pedig ahhoz vezet, hogy még többen hagyják el a pályát, az oktatás még nagyobb válságba kerül, és a magyar tanulók még kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek.

Az LMP ezért a megvető cinizmus helyett, több tiszteletet és megbecsülést vár el a Fidesztől a pedagógus szakma irányába, valamint azt, hogy még ebben az évben pótolja az infláció által elvesztett reálértékét a közalkalmazotti béreknek, jövőre pedig az inflációt jelentősen meghaladó mértékű béremeléssel kezdje el a pedagógusbérek felzárkóztatását!

LMP Sajtó