A fideszes többség leszavazta Orbán Viktor kezdeményezését

Bár nemrég Orbán Viktor miniszterelnök javasolta, hogy az Országgyűlés vitassa meg a szélenergia hasznosításának kérdését, a gazdasági bizottság mégis leszavazta az LMP erről szóló előterjesztését – mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési képviselője.

Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke nehezményezte, hogy a kormányoldal még mindig nem áll készen korrigálni energiapolitikáját, amely a politikus szerint kiszolgáltatott helyzetbe hozta az országot, és nem erősítette az önállóságunkat.
Ezt eredményezte az is, hogy bár nyíltan nem, de adminisztratív eszközökkel ellehetetleníti a kormány a szélerőművek telepítését – mondta, hozzátéve: a miniszterelnök nemrég elismerte, hogy a kérdésről a kormányon belül is vita van, a megújuló energiaforrások hasznosításáról ezért szerinte is érdemes lenne vitatkozni az Országgyűlésben.
Ezt akadályozta meg kedden a gazdasági bizottság kormánypárti többsége – tette hozzá, és mindenkit arra kért, aki szerint azonnali cselekvésre van szükség, hogy írja alá az LMP erről szóló petícióját.
Emlékeztetett Palkovics László technológiai és ipari miniszter szavaira, aki fontosnak tartja, hogy az ország befektessen a szélenergia hasznosításába.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!