A győri városvezetés tegyen az ipari park szennyezése ellen

Komoly szennyeződést találtak a civilek kezdeményezte mérések Győr ipari parki területénél a talajvízben. A városvezetés azonban a hírre „sunnyog, hazudik és vádaskodik” – mondta az LMP győri elnöke hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt ezért petíciót indított, valamint azt követelik, hogy további szennyező létesítmény, például akkumulátorgyár ne épüljön a területen.

Jenei Ferenc közölte: hiába juttatták el a mérési eredményeket a polgármesternek, Dézsi Csaba András semmilyen lépéseket nem tett.

Az ellenzéki párt ezért petíciót indított, amellyel azt követelik: az önkormányzat állítson fel és folyamatosan üzemeltessen monitoringkutakat. A mérési eredményekről tájékoztassa a lakosságot, környezetszennyezés esetén pedig azonnal cselekedjen – mondta a politikus.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese kijelentette: a párt folytatja küzdelmét az akkumulátorgyárak létesítése ellen. Szerinte „Győrben sem múlt el a veszély”.

Úgy ítélte meg, hogy Magyarországon a környezet- és természetvédelmi intézményrendszert a kormány leépítette, a szabályozást „visszanyesték”, és bármiféle környezeti szempontot felülír a nagyvállalatok, a tőke és a profit érdeke.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!