A kormány akkumulátorgyarmattá alakítaná Magyarországot

A kormány akkumulátorgyarmattá alakítaná Magyarországot – kommentálta Süveg Anna, az LMP szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón a miniszterelnök gazdasági évnyitón elhangzott beszédét, hozzátéve: azért építenének gázerőműveket, hogy az idetelepülő akkumulátorgyárak elképesztő energiaigényét biztosítsák.

Ez a döntés újabb beismerése annak, hogy a kormány akkumulátorgyarmattá akarja alakítani Magyarországot – értékelt Süveg Anna, felróva: miközben nincs elegendő gáz ahhoz, hogy felfűtsék a kórházakat vagy az iskolákat, addig a kormány legfontosabb projektje, hogy kiszolgálja a profitjukat féltő nagyvállalatok energiaigényét.
Magyarország már most is jelentős részben importból fedezi az energiaigényét, és teljesen irracionális olyan iparágakat az országba hozni, amelyeknek kiemelkedően magas az energiaigényük. Az erőműveket csak importgázzal tudják működtetni, ezért ezek a beruházások nem válságállóvá teszik Magyarországot, hanem még inkább kiszolgáltatják a válságoknak – bírált.
A kormány terve szerinte arról szól, hogy a magyarok fizessék a világon a legtöbb pénzt azért, hogy olyan szennyező üzemeket hozzanak ide, amelyek kiszolgálására sem energiából, sem munkaerőből, sem vízből, sem termőföldből nem áll rendelkezésre elegendő. Ez nem a nagyhatalmiság, hanem a színtiszta öngyarmatosítás stratégiája – mondta az LMP szóvivője.
Hangsúlyozta, Magyarország függetlenségét a radikális zöld fordulat teremtené meg, az itthon termelt megújuló energia és az energiahatékonysági programok. Abszurd, hogy a kormány minden ellenkező kommunikáció ellenére tiltja a szélenergiát, ellehetetleníti a napenergiát, de a gázválság közepén gázerőműveket akar építeni – jegyezte meg Süveg Anna. Azt mondta: az akkumulátorgyárak telepítésére vonatkozó „teljesen őrült tervet” meg kell akadályozni, ha nem cselekednek, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!