A kormány azonnal állítsa le az akkumulátoripar állami támogatását!

Az LMP azt követeli, hogy a kormány azonnal állítsa le az akkumulátoripar állami támogatását.

Tetlák Örs, az LMP országos elnökségi tagja, Érd LMP-s alpolgármestere keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján rámutatott: az akkumulátoripar „túlméretezése miatt” a magyar gazdaság sérülékennyé vált. A gazdasági adatok azt mutatják, hogy visszaesett az ipar: az autógyártás és azon belül az akkumulátorgyártás 18 százalékkal csökkent – ismertette.

Véleménye szerint az akkumulátoripar „agyontámogatásával” a kormány gyengítette a magyar gazdaságot. Hozzátette: mára kizárólag a magyar kormány számára nem egyértelmű, hogy az akkumulátorgyártás nemcsak szennyező és feléli a rendelkezésre álló energiát, hanem a gazdaság szerkezetét is eltorzítja. Felidézte, hogy a kormány már több mint 1500 milliárd forintot fordított az adófizetők pénzéből az akkumulátoripari összeszerelő üzemek idetelepülésének támogatására.

Kiemelte: ezeket a forrásokat a valódi rezsicsökkentést jelentő energiatakarékossági célokra, a megújuló energiára, a fenntartható élelmiszer-előállításra, az oktatás fejlesztésére kellene átcsoportosítani.

A közelgő európai parlamenti és önkormányzati választások tétje, hogy lesznek-e olyan képviselők, akik hajlandóak tenni az akkumulátorgyarmatosítás véglegessé válása ellen – hangsúlyozta, jelezve: az LMP képviselői és jelöltjei erre használják fel a választóktól kapott bizalmat.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!