A kormány bizonytalanságban tartja a településeket

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy tudassa a településekkel, milyen támogatásra számíthatnak a jövőben az energiaszámláik kifizetéséhez, és ne tartsa bizonytalanságban a városokat, falvakat.

Hohn Krisztina, az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője pénteki online sajtótájékoztatóján arra rámutatott: mivel a városok és falvak még nem kapták meg téli rezsiszámláikat, nem tudhatják, mire lesz elég az a „kis mankó”, amelynek kifizetéséről nemrég döntött a kabinet.
A politikus szerint homályos, hogy a kormány mi alapján számította ki a tízezer főnél nagyobb városok rezsitámogatását, de az sem tudható, a továbbiakban milyen támogatást kapnak a települések az intézményeik fűtéséhez vagy a közvilágítás finanszírozásához.
Az LMP ezért hosszú távú garanciát vár a kormánytól, valamint azt, hogy segítse a települések intézményeit a zöld átállásban, abban, hogy az épületek korszerűsítésével csökkenthessék kiadásaikat.
Hohn Krisztina a szociális intézmények, az idősellátás számára is szükségesnek tart többletforrásokat, valamint azoknak, akik idős hozzátartozójukat ápolják otthonukban – mondta.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!