A kormány kockára teszi Magyarország vízkincsét

Az LMP szerint a kormány kockára teszi Magyarország vízkincsét azzal, hogy akkumulátorgyártó nagyhatalmat akar csinálni Magyarországból.

Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatót a Magyar Akkumulátor Szövetség konferenciája előtt.
Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy a kormány akkumulátorgyártó nagyhatalmat akar csinálni Magyarországból, de ezért súlyos árat kell fizetni, az akkumulátorgyártás ugyanis elképesztő mennyiségű vizet igényel, és óriási az energiaigénye.
A kormány ezzel tehát kockára teszi az ország vízkincsét, és „gyermekeink jövőjét” – jelentette ki Keresztes László Lóránt.
A képviselő kitért arra is, hogy pártja néhány napja ismertette az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt azt a javaslatát, amely kötelezné az akkumulátorgyárakat, hogy rendszeresen végezzenek vízvizsgálatokat és az eredményeket tegyék közzé, de a kormánypárti képviselők elutasították ezt a javaslatot.
Az LMP azonban továbbra is minden erejével küzd a vízkincs megvédéséért, Debrecenben a tervezet kínai akkumulátorgyár miatt helyi népszavazást kezdeményeznek, valamint „zöld konzultációt” is indítottak – mondta.

MTI / LMP sajtó