A kormány meghirdette Magyarország gazdasági gyarmatosításának programját

A kormány meghirdette Magyarország gazdasági gyarmatosításának programját – így értékelte Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az Orbán Viktor miniszterelnök által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén elmondottakat.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy a kelet-magyarországi régió áramellátása érdekében gázerőműveket épít az ország.
Ezzel a Debrecenbe vagy Nyíregyházára települő akkumulátorgyárakat szolgálják ki – értékelt Kanász-Nagy Máté, aki szerint az ország ezzel tovább veszít az energiafüggetlenségéből. A gázerőműveket ugyanis orosz gázzal tápláljuk majd – jegyezte meg.
Orosz gáz felhasználásával segítjük a kínai akkugyárakat, hogy eladják terméküket a német autógyáraknak, a profitot pedig kivigyék az országból – mutatott rá, hozzátéve: a gázerőművek terve a helyreállítási programban még nem szerepelt.
Kanász-Nagy Máté kifogásolta azt is, hogy a gazdaságfejlesztési miniszter szerint ötszázezerrel kellene növelni a magyarországi munkavállalók számát. Ehhez a kormány a gazdasági migrációt venné igénybe – mondta az LMP politikusa. Feltette a kérdést: miért támogatja a kormány száz- és ezermilliárdokkal azokat a kínai gyárakat, amelyek aztán nem magyar munkaerőt alkalmaznak?

MTI / LMP sajtó