A kormány nem gondoskodik a bentlakásos intézményben élőkről

Az LMP szerint a kormány nem garantálja a szociális ellátórendszerre szoruló, bentlakásos intézményben élő emberek biztonságát.

Hohn Krisztina, az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szociális bentlakásos intézményekben élők közül sokan nem lehetnek biztosak abban, hogy a jövőben is lesz „otthonuk”, hogy az intézmény ki tudja-e fizetni a rezsiszámlákat.
A kormány pedig ahelyett, hogy segítené őket, csak egy kormányrendeletet „tett a csizmájukba”, amely szerint „nem kell megfelelő feltételeket biztosítani, hogy működhessenek”.
Az LMP szerint mindenféle szociális ellátás finanszírozható lenne, ha Orbán Viktor miniszterelnök elfogadná végre, hogy a globális minimumadóra szükség van, mert Magyarország mostanra a „multik adóparadicsoma” lett.
Az ellenzéki párt ezért azt javasolja, hogy kétkulcsos legyen a társasági adó: 500 millió forint bevétel alatt maradjon 9 százalék, afelett pedig 25 százalék legyen az adókulcs – közölte Hohn Krisztina.

MTI / LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!