A kormány nem tud válaszolni az emberek kérdéseire az akkumulátorgyárakról

Az LMP szerint a kormány nem képes válaszolni a lakosság akkumulátorgyárakkal kapcsolatos kérdéseire.

Bakos Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, a gödi Samsung gyár kapacitásának megduplázásáról és a nyíregyházi akkumulátortakaró tartólemezt gyártó létesítmény építéséről tartott előző napi közmeghallgatáson is megnyugtató válaszok nélkül maradt a lakosság. Példaként említette a vízellátással, a szennyvíz- és a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban felmerült kérdéseket.
Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a nyíregyházi közmeghallgatáson az emberek nem tudtak részt venni, gyakorlatilag többen álltak az épület előtt, mint ahányan bejutottak.
Bakos Bernadett szerint – szemben a kormánypropaganda állításával – sem munkalehetőséget, sem adóbevételeket nem jelentenek majd az épülő gyárak, hiszen főleg az olcsó külföldi munkaerőt fogja felszívni mindkét beruházás, a multinacionális cégek pedig épphogy 6 százlék adót fizetnek be a költségvetésbe.
Az LMP nemet mond ezekre a beruházásokra, és arra is, hogy Magyarország akkumulátor-nagyhatalommá váljon – jelentette ki Bakos Bernadett, aki a pártja által szervezett debreceni tüntetésen való részvételre, és az akkumulátorgyárak elleni petíció aláírására buzdított mindenkit.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!