A kormány nem vesz tudomást a tanárok problémáiról

Az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője szerint úgy tűnik, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem vesz tudomást a pedagógusok problémáiról és nem is érti a jelenlegi helyzetet.

Hohn Krisztina szombati, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta, a megjelent kormányrendelet értelmében a tanárok ágazati bérpótlékát 20-ról 32 százalékra emelik, de szerinte „ez rettenetesen kevés, szinte alamizsnának tűnő emelés”.
Hozzátette, a tanárok ennél jóval magasabb, legalább 45 százalékos béremelést szeretnének, ami az LMP szerint is jogos követelés. A politikus szerint a tanárok bére jelenleg nem „értékálló”.
Hohn Krisztina úgy folytatta, egyre kevesebb a fiatal pedagógus, és ha nem lesznek tanárok, akkor az oktatás veszélybe kerül. „Azt hiszem, nem látják tisztán ezt a Belügyminisztérium képviselői, és nem értik a valós helyzetet” – fogalmazott a politikus.
Hangsúlyozta, az LMP egyetért azokkal a pontokkal, amelyeket a pedagógusok megfogalmaztak, különösen azzal, hogy legyen érdemi és nyilvános párbeszéd az oktatás megújításáról és hogy legyen hiteles tájékoztatás a kormány és a közmédia részéről.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!