A kormány szabad kártyát adott az arab befektetőknek

Az Orbán-kormány olyan törvényt fog az országgyűlés kormánypárti többségével elfogadtatni, mely egy bianco csekket ad az Egyesült Arab Emírségeknek a Rákosdubaj beruházás kapcsán. Hatásai azonban sokkal nagyobbak lesznek pár toronyháznál.

A Rákosrendező területére tervezett Orbán Viktor megalomán vágyálmaként manifesztálódó projekt  egy félnek lesz előnyös, ami nem Magyarország, hanem az ázsiai, arab milliárdosok, akik ezzel a projekttel utat törnek maguknak Európába, és luxusapartmannjaikban kényelmesen tölthetik a szabadságukat. Az LMP-Magyarország Zöld Pártja a kezdetektől elutasítja a jelen formájában ismert beruházást, melynek részletei napról napra változnak, és határozottan követeljük a korábban részünkről említett  szempotok és javaslatok figyelembevételét, a budapesti lakosok érdekében.

Két dolog biztos azonban: a kormánynak esze ágában sincs a magyar érdeket képviselni, hiszen sajtóhírek szerin olyan megállapodást írnak alá rövid időn belül, melyből kitáncolni lehetetlenség, feltételeit pontosan nem ismerjük, a másik pedig a főpolgármester kétkapus politikája, mely sajnos egyik oldalon sem hoz pontot.

Az LMP határozottan tiltakozik a Rákosdubaj projekt jelenleg ismert formája ellen, ugyanis Budapest aranytartalékát nem a külföldi millárodosok számára kellene álzöld megoldásokkal átjátszani.

A kormány már sokadjára adja fel a magyar érdeket a kelet tőkéjével szemben. Az LMP felhívja a kormány figyelmét, hogy egy hazája iránt elkötelezett kormány nem sorolhatja előrébb a befektetői érdeket az őket megválasztókéval szemben.

Az LMP budapesti elnöksége

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!