A kormány szerint nem aggasztó a helyzet?

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja mindenkit arra kér, hogy oltassa be magát, kérje a harmadik oltást, mert ez az egyetlen lehetőség arra, hogy a legnagyobb bajt elkerüljük. A párt ugyanakkor a kormánytól sokkal határozottabb és felelősségteljesebb fellépést vár el a jelenlegi álságos viselkedés helyett.

A kormány azzal, hogy a vállalatokra, munkáltatókra hárította a döntést az oltások kötelezővé tételéről egyszerűen eltolta magától a felelősséget.

A kormány a korábbi súlyos hibák után csak kullog az események után és úgy tűnik, a jelenlegi helyzetet sem tartja aggasztónak, hiszen ha annak tartaná, akkor Orbán Viktor pénteken nyilván nem mondta volna a járványról, hogy „ha gyorsabban terjed, majd reagálni kell”.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy végre ébredjen fel és cselekedjen!

Adjon pontos, egyértelmű és naprakész információkat a járványról a védekezésben kulcs szerepet betöltő önkormányzatoknak és a vállalkozásoknak – akiktől a kormány most éppen a saját maga által fel nem vállalt járványügyi intézkedéseket várja el.

A kormánynak újra ki kellene terjesztenie széles körben a kötelező maszkhasználatot, és rendeltetésszerűen használni kellene a védettségi igazolványt, ami egy határozott ösztönző eszköz lehetne az átoltottság növelésére.

Megmagyarázhatatlan a kontaktkutatások leállítása, az érdekképviseletek véleményének a semmibevétele, hogy az önkormányzatok nem kapják meg a szükséges forrásokat a védekezéshez, és a fontos közszolgáltatások fenntartásához.

Schmuck Erzsébet
társelnök

Dr. Keresztes L. Lóránt,
frakcióvezető

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!