A Kossuth Rádió hatalmasat hazudott az LMP-s álláspontról

Dr. Keresztes László Lóránt határozottan kijelentette, hogy az LMP jelen formájában nem támogatja az EU által javasolt olajembergót, ehhez képest a Kossuth Rádió azt állította, hogy de. Az LMP tisztelettel kérdezi a Kossuth Rádió vezetését: a Krónika szerkesztője küzd szövegértelmezési problémákkal, vagy szándékosan ferdítették el az LMP-s politikus egyértelmű álláspontját?

Dr. Keresztes László Lóránt, az országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke múlt heti sajtótájékoztatóján az orosz uniós olajembargó kapcsán kapott kérdést a közmédiától. Válasza szó szerint: „azt tartjuk fontosnak, hogy a kialakult helyzetben az orosz agresszióra adott válaszként az Európai Unió országai törekedjenek arra, hogy egységes szankciós politikát tudjanak végrehajtani. Ugyanakkor mi nem támogatunk olyan döntéseket, amik térdre kényszerítenék a magyar gazdaságot és nyilván nem támogatunk olyan döntéseket, melyek lehetetlen helyzetbe hozzák a magyar embereket. Egyébként ezt a fajta olajembargós csomagot, ami alapvetően a csővezetékes szállítást tiltaná, a tengeri szállítást nem tiltaná, ezt környezetvédelmi, zöld szempontból is aggályosnak tartjuk, tekintetbe véve, hogy a tengeri szállítása a fosszilis energiahordozóknak lényegesen nagyobb mértékben környezetpusztítóbb, mint a csővezetékes szállítás.”

A LMP-s politikus válaszából tehát egyértelműen kiderült, hogy az LMP a jelenlegi formájában nem támogatja az EU által javasolt olajembargót. Ehhez képest a Kossuth Rádió 2022. május 20-i Krónika című műsorában azt állították, hogy egyik ellenzéki párt sem alakított ki egyértelmű álláspontot az esetleges orosz olajembargóval kapcsolatban, ez derül ki az M1-nek nyilatkozó politikusok viselkedéséből – mondták. Utána kontextusából kiemelve bejátszották az „azt tartjuk fontosnak, hogy a kialakult helyzetben az orosz agresszióra adott válaszként az Európai Unió országai törekedjenek arra, hogy egységes szankciós politikát tudjanak végrehajtani” részt Keresztes László Lóránt válaszából.

A fentiekből teljesen egyértelműen kiderül, hogy a közmédia kiforgatta Keresztes L. Lóránt szavait. Most az a kérdés, hogy az MTI hajlandó-e kiadni ezt a közleményt, hogy a magyar állampolgárok megismerhessék az igazságot, vagy hamis indokokra hivatkozással megtagadják azt.

Az eredeti felvételt ITT találják.

LMP Sajtó