A Lánchídnak autómentesnek kell maradnia

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy adja oda a fővárosiaknak a Lánchíd felújítására beígért 6 milliárd forintot, a budapesti városvezetéstől pedig azt, hogy határozottabban álljon ki az átkelő autómentessé tétele érdekében.

Gál József, az LMP szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: csökkenteni kell Budapest légszennyezettségét, elsősorban a közösségi közlekedés fejlesztésével és az autósforgalom visszaszorításával.
Szerinte ennek egyik eszköze a Lánchíd autómentessé tétele is, ami megítélése szerint nem okoz gondot a közlekedésben, hiszen a hídon már a lezárása előtt is az átkelések elenyésző százaléka valósult meg
A politikus bírálta mind a kormányt, mint a fővárosi városvezetést. Előbbi szerinte nem érti a XXI. század kihívásait és rossz válaszokat ad arra, míg utóbbi szerinte nem eléggé zöld és nem elég karakán a kérdésben.
Gál József elmondta, hogy egy novemberi felmérés résztvevőinek 54 százaléka hagyná autómentesen a lánchidat, és mindössze 40 százalékuk engedné vissza az autókat. A politikus elégedetlen ezzel az eredménnyel, és azzal is, ahogyan a főváros e kérdésben kiállt, megítélése szerint ugyanis egy erőteljes kampánnyal az arányok könnyen megfordulhatnak.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!