A Magyar Szórvány Napja alkalmából

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja elkötelezett amellett, hogy ráirányítsa a figyelmet a szórványban élő magyarság nehézségeire. Az LMP hangsúlyozza, hogy a szórványban élők gyakran hátrányos nyelvi és oktatási lehetőséghez jutnak, és a mindenkori magyar kormány kötelessége, hogy diplomáciai eszközökkel a szórvány magyarság számára lehető legkedvezőbb körülményeket biztosítsa.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja minden olyan kezdeményezést támogat, ami a szórványmagyarság javát szolgálja, legyen az állami, civil vagy egyházi segítségnyújtás. A párt kifejezi határozott szándékát, hogy védelmezze a szórványmagyarság nyelvhasználati jogait, és mindent megtesz a kultúra és az önazonosság megőrzése érdekében.

Az LMP arra ösztönöz mindenkit, hogy a Magyar Szórvány Napján ne csak emlékezzünk, hanem tegyünk is a szórványmagyarság érdekében. Az együttműködés és a pozitív változások iránti elkötelezettség kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szórványban élő magyarok is méltó módon megőrizhessék identitásukat és kultúrájukat.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!