A magyarok támogatják a biológiai sokféleségért folytatott küzdelmet

A magyarok támogatják a biológiai sokféleség védelméért folytatott európai szintű küzdelmet – jelentette ki Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja szerdai online is követhető sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: egy közelmúltban készült reprezentatív kutatás szerint a magyarok 83 százaléka támogatja a biológiai sokféleség védelmét és az ezzel összefüggő európai uniós természet-helyreállítási rendelet elfogadását.

A javaslatot elutasító kormányok országait nézve Olaszország után Magyarországon támogatnák legtöbben a rendeletet: itt mondták a legtöbben, hogy a biológiai sokféleség csökkenése negatív hatással bír az emberek életére, a mezőgazdaságra és a gazdaságra, és a problémát az ökoszisztémák helyreállításával kellene orvosolni. A nemzeti konzultációra oly büszke kormánynak érdemes lenne ezt a kutatást is figyelembe vennie és eszerint alakítania politikáját – hangsúlyozta az LMP-s politikus, Érd alpolgármestere.

Felidézte: a javaslatot a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői először támogatták, majd érthetetlen okból fordulat következett be és elutasító álláspontra helyezkedtek. A javaslat ezután az Európa Tanácsban már nem kapta meg a minősített többséget.

Jelezte: a felmérés eredményét eljuttatják Nagy István agrárminiszternek és a biológiai sokféleség napján arra szólítják fel a kormányt, hogy fejezze be a természetellenes és a magyar emberek akaratával ellentétes aknamunkát, támogassa a rendelet elfogadását.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!