A mérgező vegyszerek akkor nem veszélyesek, ha nincsenek Magyarországon!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a Mezőtúr határában kisiklott veszélyes vegyszereket szállító tehervonat a példája annak, hogy miért nem szabad Magyarországból vegyianyag-elosztó központot csinálni és miért veszélyezteti mindannyiunk egészségét a kormány által tervezett rengeteg akkumulátorgyár.

A tehervonat tizenkét vagonja borult fel, melyből öt veszélyes anyagot szállított, és közülük kettőből szivárog mérgező anyag.

Ha a kormány megvalósítja környezetterhelő terveit, miszerint vegyianyag-elosztó központ lesz Magyarország, és ha megépülnek a tervezett akkumulátorgyárak, akkor retteghetnek a debreceniek, ácsiak, komáromiak, mikepércsiek, győriek, iváncsaiak, gödiek, fótiak, váciak, budapestiek és mindazon települések lakói, akik elől még eltitkolják, hogy veszélyes üzemegységeket akarnak építeni közvetlen környezetükbe és házaik mellett fogják vinni vasúton a mérgeket.

Ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja arra szólítja fel a kormányt, hogy ne importáljon Magyarország területére mindenféle veszélyes vegyszert, mert csak így lehet biztosan elkerülni a hasonló baleseteket.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!