A miniszterelnök mellébeszélt!

A miniszterelnök mellébeszélt!

Az LMP társelnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök fontos, mindannyiunk jövőjét meghatározó politikai kérdésekről mellébeszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Keresztes L. Lóránt mellébeszélésnek nevezte a miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Európa jövőjét a migrációt támogató és ellenző erők küzdelme határozza meg. Ahogy az európai politikai elit, úgy Orbán Viktor is megmaradt a súlyos kérdés tüneti kezelésénél, nem tárta fel a valódi okokat, és nem adott hatékony megoldást rá.

Az ország szuverenitásának védelme akkor lenne hatékony, ha az ország erős lenne, 2010 óta azonban minden szempontból gyengült az ország.

A túlóratörvényre a munkaerőhiány miatt van szükség. A kormány az olcsó bérekre és a kiszolgáltatott munkaerőre alapozva ösztönzi a befektetéseket, ez okozza a bérválságot és azt, hogy egyes ágazatok már az összeomlás szélén állnak.

Szólt a paksi bővítésről is, mondván: a Fidesz és a kormány az ország legdrágább beruházása kapcsán minden kérdésben hazudott. Az egyedüli alkalmas megvalósítónak mondott oroszok még az engedélyeket sem tudják megszerezni, és már a miniszterelnök is elismerte a csúszást.

Arra a felvetésre, hogy kizárólag a Jobbik vett részt a pártja által kezdeményezett többpárti egyeztetésen a túlóratörvényről, azt felelte: úgy tűnik, kizárólag ez a két párt veszi igazán komolyan a küzdelmet. Az ellenzéki pártok között áthidalhatatlan különbségek vannak, a törvény kapcsán azonban egység alakult ki közöttük. Negatív tendencia, hogy az ehhez kapcsolódó eseményeken megjelentek olyan politikai együttműködésre vonatkozó üzenetek, amelyek nem csak a rabszolgatörvényre vonatkoznak. Bízunk abban, hogy a szakszervezetek nem hátrálnak ki, hanem koordinálják saját fellépésüket.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!