A nagyvállalatok fizessenek 25 százalékos társasági adót!

Az LMP a társasági adó 25 százalékra növelését kezdeményezi az 500 millió forint feletti nyereségre.

Tetlák Örs, a párt elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: azt akarják elérni, hogy a multinacionális vállalatok, valamint a kormányközeli, általa „NER-esnek” mondott cégek nagyobb mértékben járuljanak hozzá a közterhekhez.
Tetlák Örs kijelentette: a magyar helyreállítási terv uniós jóváhagyásának és a kohéziós alapok befagyasztott összege csökkentésének is a globális nagytőke örülhet, hiszen Magyarország egyúttal kibúvót kapott a globális minimumadó bevezetése alól. Ahogy fogalmazott: Magyarország továbbra is adóparadicsom maradhat, miközben a hazai reálbér folyamatosan csökken.
Leszögezte: az uniós támogatások igenis járnak a magyar embereknek. „Ez nem segély, hanem egy nem is túlságosan magas ár azért, hogy megnyitottuk a piacainkat.” A fideszes gazdaságpolitika alapvetése ugyanis szerinte az, hogy a lehető legkedvezőbb gazdasági környezetet hozza létre a centrumországok nagyvállalatainak.
A multik pedig a szennyezést itt hagyják, a profitot kiviszik – jegyezte meg.
Az LMP ezt tarthatatlannak tartja, ahogy azt is, hogy miközben egy munkavállaló a jövedelme 41 százalékát fizeti be adó és járulék formájában, addig egy multi társasági adója csupán 9 százalék.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!