A pedofilsegédet mentegette, le kell mondania mandátumáról Horváth Gábor szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőnek!

A helyi sajtó után a napokban az országos média is megírta, hogy nem csak, hogy megosztotta Horváth Gábor szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő K. Endre önmagát mentegető levelét, de több esetben kommentekben is az elkövető ártatlansága mellett érvelt.

Az ügy kapcsán Horváth azt írta, hogy Magyarországon jogszolgáltatás van és nem igazságszolgáltatás. Továbbá vigyorgó arccal látta el azt a kommentet, amiben kitértek arra, hogy a bicskei gyermekotthonban történt bestiális tettek miatt egy ott lakó fiú öngyilkos lett.

Horváth erkölcsi mélységeit tovább fokozza, hogy miután a véleménye országosan téma lett, egész egyszerűen törölte a korábbi posztját. Véleménye és kiállása K. Endre mellett ma már nem elérhető.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azt gondolja, hogy ebben az ügyben a “delete gomb” megnyomása nem mentesíti azt, aki szerint ártatlan lehet egy jogerősen elítélt, a legkiszolgáltatottabbakat kihasználó, és azokat abúzáló elkövető tettestársa, ezért arra szólítjuk fel Horváth Gábort, hogy jelenlétével a továbbiakban ne terhelje a szombathelyi közgyűlést és azonnali hatállyal adja vissza mandátumát!

Az LMP Vas megyei szervezete