A Roma holokauszt mindannyiunk tragédiája volt

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja tisztelettel és mély fájdalommal emlékezik a Roma holokauszt áldozataira, és elkötelezetten áll ki emlékük méltó ápolása mellett. Az LMP hisz abban, hogy a múlt emlékei segítenek alakítani a jövőt. A Roma holokauszt emléknapja olyan alkalom, amely arra emlékeztet bennünket, hogy soha ne felejtsük el a történelem borzalmait, és lépjünk előre egy befogadó és empatikus társadalom felé.

Az augusztus 2-3-ai tragédia nyomán elveszített több ezer életre emlékezve az LMP határozottan kiáll amellett, hogy soha ne engedjünk teret a fajgyűlölő, kirekesztő és gyűlöletkeltő megnyilvánulásoknak. Emlékeztetünk mindenkit, hogy az emberi élet, a méltóság és az emberi jogok mindenki számára egyformán fontosak.

Az LMP az elmúlt években többször kifejezte szilárd álláspontját a roma közösség jogainak védelmében és a társadalmi egyenlőség előmozdításáért tett erőfeszítések mellett. Hiszünk abban, hogy a kulturális sokféleség erősíti nemzetünket, és a roma identitás, kultúra és hagyományok értékes részei a magyar nemzetnek.

Dr. Schmuck Erzsébet és Ungár Péter,
az LMP társelnökei