A Székely Szabadság Napja a szabadság, az önigazgatás és az autonómia jogos igényét jelenti!

Jog és gazdasági erő ott van, ahol autonóm regionális közösség él, béke ott van, ahol a jog érvényesül, jog pedig ott van, ahol az emberek a saját ügyeikről félelem nélkül, maguk dönthetnek.

Az LMP–Magyarország Zöld Pártja ­támogatja Székelyföld területi autonómiáját. A júniusi európai parlamenti választás egyik tétje, hogy olyan Európát tudjunk építeni, amely valóban segíti az őshonos nemzeti kisebbségeket, amely hajlandó és képes biztosítani az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltak szerint a nemzeti kisebbségeket megillető jogokat. Az LMP a megalakulása óta kiáll a külhoni magyarok jogainak biztosításáért, és minden eszközzel, nemzeti, regionális és európai szinten is igyekszik segíteni törekvéseiket.

A Székelyföld létezését szégyenteljes módon kétségbe vonó román kormányfőnek pedig üzenjük: a Székely Szabadság Napja ma is jelképezi mindazon érvényes törekvéseket, a szabadság, az önigazgatás és az autonómia jogos igényét, melyek irányadó értékül kellene, hogy szolgálják a békés fejlődést egész Európában.

Keresztes László Lóránt,

az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!