A társasházi törvény és zajmérés szabályainak módosítását javasolja az LMP

A társasházi törvény és zajmérés szabályainak módosítását javasolja az LMP a zajszennyezés csökkentésének érdekében – közölte az LMP frakcióvezető-helyettese szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Csárdi Antal arról beszélt: a társasházban élők tudják, mit jelent a zajszennyezés, amikor a szomszédukban apartmanként, Airbnb-szálláshelyként működik egy lakás, vagy hotelként üzemel a társasház fele.

A politikus szerint régi adóssága a törvényalkotóknak, hogy módosítsa a társasházi törvényt, különválasztva az életvitelszerűen a házban élők és a beruházók jogait, a saját tulajdonukban élők jogait védve.

A párt szerint ugyancsak fontos előrelépés lenne a zajmérés jelenlegi szabályainak módosítása. Példaként említette a MÁV-Aszódi lakótelepet,  ahol a lakott területre telepített lőtér keseríti meg az ott élők mindennapjait.

A lakótelep problémája jelzi, hogy el kell gondolkodni azon, a zajmérés jelenlegi szabályai tudják-e biztosítani a nyugodt élethez való jogot. A valós terhelésnél, az éles, ismétlődő lövések zajánál ugyanis a mérés során alkalmazott átlagos zajszint lényegesen alacsonyabb – mondta.

Csárdi Antal úgy fogalmazott: „a zajszennyezés elleni világnapon követeljük, hogy a kormány biztosítsa minden honfitársunknak a békés, nyugodt élethez való jogot”.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!